Muziektheater

Orkater

Fabel

vrijdag

17

april
2020

20:30 uur

Rabobank zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

vrijdag

17

april
2020

20:30 uurRabobank zaal

SERIEPRIJS € 12,50
Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

korting met dbiebpas

Een kleurrijk en muzikaal epos. Waarin de gruwel en romantiek van de dierenfabel tot leven komen. Waarin de vos en de kraai vechten om de kaas terwijl de leeuw op zijn troon zit. Waarin de krekel musiceert, de mier hem terechtwijst en de olifant hen beiden vertrapt.
 
Orkater exploreert zowel muzikaal als beeldend het gegeven van “de variatie” en cirkelt om de fabel als een havik om zijn prooi. Want hoe vaker de fabel herhaald wordt, hoe meer waarheid hij lijkt te bevatten.

Gemaakt en gespeeld door een grote groep Orkatermakers: de mannen van Lars Doberman (Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van De Vijver, Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven), Dionne Verwey, Erik van der Horst, de alle muzikanten van K.O. Brass! (Patrick Votrian, Randell Heye, Romain Bly, Robert-Jan Looysen en Kobi Arditi/ bekend van Kyteman Orchestra) en geregisseerd door Suze Milius (Erik Vos Prijs 2018).
Hazenhart of leeuwenmoed. Sluw als een vos, dom als een ezel. Mieren, hamsteren, hondstrouw.  De dierenwereld als een spiegel van de menselijke maatschappij. Wanneer de mens de dieren ook nog begiftigt met spraak, ontstaat de dierenfabel: een verzonnen verhaal dat waarheid uitbeeldt. Orkater exploreert zowel muzikaal als beeldend het gegeven van “de variatie” en cirkelt om de fabel als een havik om zijn prooi. Want hoe vaker de fabel herhaald wordt, hoe meer waarheid hij lijkt te bevatten.

De rog en de tor. De vlo en de big. De adder en de uil. De dar en de bok.

Website: orkater.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Sprookjes voor Volwassenen

 

Deel deze voorstelling:   E-mail