Muziektheater

Orkater

Donna Donna

Rabobank zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Donna is amper twintig jaar als haar verloofde sneuvelt in oorlogsgebied. Vader Angelo en stiefmoeder Coco nemen haar in huis, maar weten al snel niet meer hoe ze Donna bij moeten staan. Wanhopig zoekt Coco contact met Donna’s biologische moeder Pam, die al jaren uit het zicht verdwenen is. De twee gezworen vijanden moeten plots de handen ineenslaan om Donna te redden. Een rauw, poëtisch en muzikaal verhaal over troost in tijden van rouw.


Peer Wittenbols (1965) is een van de opvallendste Nederlandse toneelschrijvers van de laatste jaren, met stukken die de worstelingen van zijn generatie weergeven. Voor Orkater schrijft hij een rauw, maar poëtisch verhaal over troost in tijden van rouw. Samengevoegd met de door Martin Fondse geschreven en live uitgevoerde muziek wordt ‘Donna Donna’ een mengeling van ontroerend muziektheater en gitzwarte humor.
Donna is amper twintig jaar oud, als haar verloofde sneuvelt op missie in oorlogsgebied. Haar vader Angelo en stiefmoeder Coco nemen haar in huis, maar weten al snel niet meer hoe ze Donna bij moeten staan. Uit wanhoop zoekt Coco contact met Donna’s biologische moeder Pam, die al jaren uit het zicht verdwenen is. De twee gezworen vijanden moeten plots de handen ineenslaan om Donna te redden.


Tekst: Peer Wittenbols | compositie: Martin Fondse | regie: Lidwien Roothaan | spel: Yara Alink, Lieke Rosa Altink en Ria Marks | livemuziek: Martin Fondse, Morris Kliphuis en Dirk-Peter Kölsch | vormgeving: Catharina Scholten

Website: www.orkater.nl

Roerend kwikzilver en mix van rauwe rouw en muzikale theatertaal
Trouw, Hanny Alkema ★★★★★

Orkater presenteert met Donna Donna een naakt, poëtisch portret over de rauwheid van rouw en de tactloosheid van troost.
Volkskrant, Annette Embrechts ★★★★

Beeldschone muzikale troostpoëzie
Telegraaf, Esther Kleuver ★★★★

Donna Donna is een typische poetische Orkaterproductie
Haarlems Dagblad, Margriet Prinssen

Meeslepend portret van onpeilbaar verdriet
Theaterkrant, Mieke Zijlmans ★★★★

Donna Donna is net niet rauw en perfect genoeg
NRC, Kester Freriks ★★★

Sterk samenspel in overvol Donna Donna van Orkater
Jos Schuring, Scènes ★★★

Orkater laat wederom zien waarom ze niet gemist kan worden
Theaterinspiratie – Resa Oomen