Toneel

PARA

KVS, David Van Reybrouck

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Negen jaar na hun internationaal bejubelde theaterhit Missie werken auteur David Van Reybrouck, acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll opnieuw samen in PARA. Ook nu laat David Van Reybrouck in deze monoloog de militair aan het woord. Hij duikt daarvoor in een vergeten brok recente geschiedenis, de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-93. 


De voorbije twee jaar doorploegde Van Reybrouck archieven en publicaties en interviewde paracommando’s die deelnamen aan deze missie, zowel officieren als gewone soldaten.
PARA is aanklacht noch lofzang, maar onderzoekt de complexe tragiek van ‘internationale vredesoperaties’. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken.

“Bruno Vanden Broecke is de koning van de
monoloog...Dit is niet zomaar een theaterstuk. Nee, het is een evenement van nationaal belang: een oefening in herinneren en empathie.” De Standaard

“Na het vorige succes van David Van Reybrouck waren de verwachtingen hooggespannen. Para maakt ze waar…Dit is het verhaal van zoveel internationale missies, in elk detail raak getroffen.” de Volkskrant


Regie: Raven Ruëll
Spel: Bruno Vanden Broecke
Tekst: David Van Reybrouck
Scenografie: Leo de Nijs
Uitvoering decor: KVS Atelier
Lichtvormgever: Johan Vonk
Licht uitvoering: Geert Drobé
Uitvoering geluid: Dimitri Joly
Kostuums: Heidi Ehrhart
Productieleiding: Lieven Symaeys
Productie: KVSDeze voorstelling is onderdeel van de selectie van het Het Nederlands Theater Festival. Naast 'PARA' is op 13 september ook 'Conversations (at the end of the world)' van het Zuidelijk Toneel te zien. Beide voorstellingen zien? Maak dan gebruik van onze double-bill en krijg €10,- korting!

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Nederlands Theater Festival