Cabaret

woensdag

oktober

Accent zaal

In een Duitse krant las Patrick Nederkoorn (winnaar Annie M.G. Schmidtprijs, lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen, presentator bij o.a. Tijd voor MAX) over de aanstaande 'Enthollandisierung der Erde'. Er stond: ‘Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Er komt dus een dag waarop 17 miljoen oranje klimaatvluchtelingen met caravans over de linkerrijbaan naar Duitsland komen. Schaffen wir das?’ In Hoogtij vraagt Patrick zich af of wij Nederlanders dit wel 'schaffen'. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond ooit verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje.

Tekst en spel: Patrick Nederkoorn
Foto: Nico Brons