Theatercollege

donderdag

november

Rabobank zaal

Paul Scheffer beschreef in zijn stof opwaaiende boek Het multiculturele drama hoe wij langs elkaar heen leven. Twintig jaar later domineren identiteits- en migratievraagstukken nog steeds. Hoe moeten we omgaan met ons slavernijverleden? En wat betekent de populariteit van Thierry Baudet? Met prachtige filmfragmenten trekt Scheffer in dit college parallellen tussen het verleden en de uitdagingen van deze tijd.

Paul Scheffer trekt met dit college door het land om aan de hand van de recente geschiedenis in Nederland, Europa en Amerika te laten zien hoe migratie onze wereld veranderd. Met prachtige filmfragmenten trekt hij parallellen tussen het verleden en de de uitdagingen van deze tijd. Ook laat hij zijn publiek vragen stellen over de meest actuele controverses.

Met dit college doet Paul Scheffer een hartstochtelijke poging om bezoekers de huidige impasse rond migratie en identiteit beter te laten begrijpen en te overwinnen.

Hoe migratie Nederland verdeelt en verandert