Cabaret

Paulien Cornelisse

Om mij moverende redenen

AEGON zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Wat zegt het over mensen als zij een spiegel op het toilet hebben hangen? En wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? Paulien Cornelisse blijft zich verwonderen over de onbegrijpelijkheden van het leven. Ook in haar nieuwe theatervoorstelling excelleert de droogkomische cabaretière, die eerder de Neerlands Hoop won en werd genomineerd voor de Poelifinario, in originele observaties en creatieve taalkronkels.

Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? In ‘Om mij moverende redenen’ kijkt Paulien Cornelisse in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Naar wat je kunt zien maar niet wilt zien. Naar wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen.
Velen van u kennen Cornelisse als schrijfster van bestsellers als ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘De verwarde cavia’. Als cabaretier won ze de Neerlands Hoop Prijs met ‘Dagbraken’ en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’, waarover De Telegraaf schreef: “Een droogkomische aaneenschakeling van originele observaties en creatieve taalkronkels.”

Droogkomische, volstrekt eigen kijk op de onbegrijpelijkheden van het leven

Website: www.pauliencornelisse.nl

de Volkskrant (****): (...) de volstrekt originele humor van Paulien Cornelisse komt in het vlotte en gevarieerde ‘Maar ondertussen’ uitstekend tot zijn recht: keer op keer lukt het haar om je op een nieuwe, onverwachte manier naar grote en kleine zaken te laten kijken."
NRC Handelsblad (****):"Paulien Cornelisse (...) heeft bij uitstek het talent om zulke grote en kleine kwesties samen te brengen in één redenering, en de wissewasjes herkenbaar genoeg te maken om hilariteit op te wekken."
Het Parool (****):"Haar grootste kwaliteit, naast het benoemen van geestige taalkronkels, is het combineren van humor en vertedering."
Trouw (****):"Cornelisse heeft een heerlijk oorspronkelijke blik op de dingen." (Rinske Wels)
genoeg te maken om hilariteit op te wekken.”