Toneel

Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)

Servaes Nelissen & Ilse Warringa

Kleine zaal

Prijs € 19,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 19,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Ferry ontmoet Meta in Artis. Ze trouwen en openen Schoenenhuis Fermeta. Na enkele jaren botert het niet meer tussen hen. Ook de winkel is toe aan een nieuw concept. De Knotsgekke Snuffeldagen zijn geboren. Zal deze uitverkoop leiden tot een fris en nieuw begin? ‘Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit)’ van Servaes Nelissen en Ilse Warringa is een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes.

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. In ‘Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit)’ werkt hij voor het eerst met Ilse Warringa. Zij vonden elkaar via hun schoenenverslaving. Tijdens de praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken. Het leidde tot een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden!
Ferry ontmoet Meta bij de zeeleeuwen in Artis. Ze trouwen snel en zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer tussen het eigenaardige stel. Ferry wordt steeds zwijgzamer en trekt zich terug in het magazijn om schoenendozen te pletten. De winkel is duidelijk toe aan een nieuw concept. Daarom bedenken ze de Knotsgekke Snuffeldagen. Ze hebben allebei het gevoel dat deze uitverkoop de weg zal openen naar een fris en nieuw begin.


Concept en spel: Servaes Nelissen en Ilse Warringa | eindregie: Marijn van der Jagt

Website: www.servaesnelissen.nl

Theaterkrant*****
"Onder de verrukkelijke titel 'Popje, hou je muil (alle schoenen de deur uit)', uitgebracht bij Feikes Huis, combineren Nelissen en Warringa hun talenten: die van poppenspeler én comédienne, die van mimespeler én van cabaretière. Het resultaat is onweerstaanbaar. (...) Liefde voor schoenen krijgt een zeldzame en absurde vertolking door de beide spelers die met veelzijdig spel en treffende expressie in elke scène, hoe verrassend de snelle wendingen ook zijn, telkens het verhaal boeiend weten te houden."

Volkskrant****
"Een hilarische vondst, door acteurs Servaes Nelissen en Ilse Warringa omgezet in even geestige als veelzeggende scènes. Met hun handpoppen spelen ze hun imaginaire liefdesperikelen vrolijk absurdistisch uit."

Scènes****
"Acteur en poppenspeler Servaes Nelissen werkt voor het eerst samen met actrice Ilse Warringa. En dat pakt fantastisch uit. (...) Haar mimische kwaliteiten zijn ijzersterk wat vooral prachtig tot uiting komt in een hilarische stomme film scène. (...) absurde humor waarin beweging, zang en dans gecombineerd worden met verfijnd poppenspel. Het maakt 'Popje hou je muil' tot een heerlijke, vaak ook schunnige voorstelling waar je onbekommerd om kunt lachen."

Haarlems Dagblad
"Vrolijke (...) komedie vol verrassende wendingen. (...) Sterk fysiek spel, hoog tempo en hilarische momenten."