Strangers on Stage

Q&A / Masterclass met Slava

Joop Mulder in gesprek met Slava

Accent zaal

Prijs € 0,-

Accent zaal

Prijs € 0,-

Het zal de meeste theaterliefhebbers niet zijn ontgaan; 5 tot en met 9 september a.s. staat de wereldberoemde voorstelling SLAVA'S SNOWSHOW in De Harmonie in Leeuwarden. Op donderdag 6 september van 16.00 tot 18.00 uur is er een ontmoeting met Slava in Stadsschouwburg De Harmonie. Een vraaggesprek door Quinten Faust Rijnja over zijn leven, inspiratiebronnen en werk. Je bent van harte welkom om deze unieke gebeurtenis bij te wonen.  Slava spreekt Russisch maar hij heeft een tolk en de voertaal van het gesprek is Nederlands.

SLAVA'S SNOWSHOW ging in 1993 in Londen in première ging en heeft sindsdien de harten van mensen over de hele wereld veroverde. De Russische clown die de voorstelling bedacht, maakte en lange tijd speelde is Slava Polunin, hij was in de jaren ’70 en ’80 al een gevierd theatermaker. Hij maakte toen deel uit van Licedei, de clownsgroep waarin ook Anton Adashinsky speelde, die daarna het gezelschap Derevo oprichtte, dat veel op Oerol heeft gespeeld.

“… One day I realised that I wanted to create a show that would take us back to our childhood dreams; A show which would help spectators to be released from the jail of adulthood and rediscover their forgotten childhood. Having chosen the path of theatre, I sought a way to endow it with a new spirit. I wanted to dive into tragicomedy, to measure the extent to wich one can fuse drama with laughter. I wanted to reunite in my character both the epic and lyrical, tenderness and passion, wisdom and naïveness.”

Die voorstelling werd Slava’s Snowshow. Slava Polunin (1950) speelt de voorstelling inmiddels niet meer zelf maar we hebben de grote en bijzondere eer hem wel in de Europese Culturele Hoofdstad van 2018 te mogen ontvangen. Hij treedt zelden in het openbaar naar buiten maar op verzoek van zijn vriend Joop Mulder (Oerol, Sense of Place) doet hij dat speciaal voor de Culturele Hoofdstad wel in Leeuwarden. Joop en Slava werkten o.a. samen aan de MIR Caravane, een theaterkaravaan die vanaf Sint Petersburg via verschillende Europese landen naar Parijs trok en die omschreven is als ‘one of the most extraordinary travelling theatrical events ever realised in Europe’.

Op donderdag 6 september om 16.00 uur is er een ontmoeting met Slava in Stadsschouwburg De Harmonie. Een vraaggesprek door Joop over zijn leven, inspiratiebronnen en werk. Je bent van harte welkom om deze unieke gebeurtenis bij te wonen.  Slava spreekt Russisch maar hij heeft een tolk en de voertaal van het gesprek is Nederlands.