Jongeren

Razend

Homemade Productions

AEGON zaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

AEGON zaal

Prijs € 21,50
incl. garderobe

VANAF 12 JAAR

De vader van Sven drinkt. Als hij dronken is, laat hij zijn jonge zoon alle hoeken van de kamer zien. Sven ontsnapt aan de werkelijkheid door in zijn hoofd speelfilms te maken, waarin hij wél gelukkig is. Vooral omdat zijn grote liefde Roosmarijn in die films altijd de hoofdrol speelt. Maar ook zij loopt rond met een geheim… ‘Razend’ is na ‘Afblijven’ en ‘Spijt’ een nieuwe, indrukwekkende theaterbewerking van een boek van Carry Slee.

https://www.youtube.com/watch?v=MW9Eh-qH5Wo&feature=youtu.be

Schrijver en regisseur Dick van den Heuvel is met zijn team de laatste jaren bezig met aan mooie serie theaterbewerkingen van de boeken van Carry Slee. Na ‘Afblijven’ en ‘Spijt’ brengt hij nu de musical ‘Razend’.
Hoofdpersoon is de jonge Sven. Zijn vader drinkt en als hij eenmaal dronken is, laat hij Sven alle hoeken van de kamer zien. Om aan de werkelijkheid te ontsnappen, maakt Sven in zijn hoofd speelfilms, waarin hij gelukkig is. Vooral omdat zijn grote liefde Roosmarijn altijd de hoofdrol speelt. Maar ook zij loopt met een geheim rond. Haar leraar kan niet met zijn vingers van haar afblijven. Sven en Roosmarijn zoeken hun toevlucht tot elkaar, maar durven niet te praten over wat hen achtervolgt…


Tekst: Dick van den Heuvel, naar Carry Slee | regie: Dick van den Heuvel | muziek: Jeroen Sleyfer

Naar het boek van Carry Slee

Website: www.razendmusical.nl

Trouw **** over ‘Afblijven’:
“Het hart van de voorstelling zit op de juiste plaats en (…) de kleine cast is sterk. (…) Jeroen Sleyfer componeerde stevige, aanstekelijke muziek met mooie meerstemmigheid.”

Trouw *** over ‘Spijt’:
“Er is humor, er is prachtige muziek van Jeroen Sleyfer (met veel rockachtige ballads), er zijn zeven aanstekelijke acteurs en energieke choreografieën.”