Te gast

Illustere Figuren

Op locatie

Op locatie

Het Leeuwarder theatercollectief Illustere Figuren is in het bezit van een Renault 4 bestel uit 1968. Nieuwsgierigheid naar de avonturen die hun oldtimer allemaal heeft beleefd resulteerde in een muzikale verteltheatervoorstelling rondom vergankelijkheid, nostalgie, verlies, vriendschap en de zin van het leven.

Uit de Renault fabriek in Frankrijk rolde in 1961 een auto van de lopende band die een halve eeuw later de status van cult-icoon zou  verwerven; de Renault 4. Een praktische, degelijke en betaalbare auto die de levens van veel mensen zou vergemakkelijken.

Illuster Figuur Joeso is in het bezit van een Renault 4 bestel uit 1968.
Hij kreeg deze auto van zijn vader, een verzamelaar die door zijn vrouw verboden was nog meer auto’s voor zichzelf te kopen en het dus maar als cadeau voor Joeso presenteerde. Nieuwsgierig naar de achtergrond van zijn Renault start Joeso, samen met Illuster figuur Tim, een zoektocht  naar de avonturen die deze oldtimer in zijn 50-jarig bestaan heeft beleefd.

De auto is het uitgangspunt, het resultaat een persoonlijke, muzikale voorstelling over vergankelijkheid, nostalgie, verlies, vriendschap en de zin van het leven.

Let op: voorstelling is in de loods van Tryater, Oostersingel 70 te Leeuwarden.
Ingang via de grote loodsdeur links vanaf de voorkant van het pand bekeken.

Concept en Spel: Joeso Peters en Tim Verbeek
Regie: Zen Roorda
Regieassistentie: Simon Versteeg
Decoradvies + Vormgeving: Joachim Rümke