Klassiek

Waalse kerk

Prijs € 23,-

Organisatie Oude Muziek

Er zijn weinig details bekend over het leven van Monsieur de Sainte-Colombe – zelfs zijn voornaam (Jean) kennen we pas recent. Maar zijn composities voor twee ‘violes esgales’, twee gamba’s van gelijke grootte dus, zijn fenomenaal. Philippe Pierlot brengt een eerbeton aan de Franse grootmeester van de gamba, waarbij naast fragmenten van Chambonnières en zelden uitgevoerde gambamuziek van Louis Couperin ook muziek klinkt van Sainte-Colombes leerling Marin Marais.

J. Champion de Chambonnières: Pavane L’Entretien des Dieux  | Monsieur de Sainte-Colombe: Concert La Bourrasque , Concert Le Tombeau, Concert Caligie, Concert Le Rapporté  | L. Couperin, Suite à 2 violes | M. Marais: Tombeau de Méliton

Ricercar Consort

Website: www.ricercarconsort.com