Toneel

Ro Theater

Walden

Rabobank zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

In ‘Walden’ schoffelen twee kabouterbroers in de tuin. Ze proberen de zinloosheid van het leven weg te schoffelen. Beiden zijn bang voor de dood en willen niet oud worden. Arjan Ederveen schreef dit stuk over de tragiek van het leven en het verlangen naar meer. Een tragikomische voorstelling over vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt. Ederveen en Jack Wouterse ontroeren, maar weten ook de lachers op hun hand te krijgen.

Alize Zandwijk regisseerde in 2009 Arjan Ederveen en Jack Wouterse in het succesvolle ‘Tocht’, een tragikomedie over twee oudere vrouwen die worstelen met eenzaamheid en vergeten. Met ‘Walden’ schrijft Ederveen voor hetzelfde team opnieuw een tekst over de tragiek van het leven en het verlangen naar meer, een ontroerende en grappige voorstelling over vriendschap, seks en de tijd die ongewild verstrijkt.
Twee broers c.q. tuinkabouters zijn aan het schoffelen in de tuin. Ze hebben zich teruggetrokken in hun eigen wereldje, waar ze wachten op het grotere en ondertussen proberen de zinloosheid van het leven weg te schoffelen. De seizoenen wisselen elkaar af en de kabouters blijven wachten. Ze zaaien horloges om de tijd te winnen. Ze spelen typetjes en tv-programma’s na om maar niet te hoven praten over wat verzwegen wordt. En ze schoffelen: twee mannen die bang zijn voor de dood en niet oud willen worden, twee kabouters gevangen in de alledaagsheid van het leven.


Tekst: Arjan Ederveen | regie: Alize Zandwijk | spel: Arjan Ederveen en Jack Wouterse | vormgeving: Marloes van der Hoek en Wikke van Houwelingen

Met tekst en spel van Arjen Ederveen

Website: www.rotheater.nl