Toneel

Rudolphi Producties | Magne van den Berg & René van ‘t Hof

Desiree

vrijdag

4

december
2020

20:30 uur

Geannuleerd

Accent zaal

Prijs € 22,-

vrijdag

4

december
2020

20:30 uur

GeannuleerdAccent zaal

Prijs € 22,-

25-11-2020 De voorstelling is vanwege de verscherpte maatregelen komen te vervallen. Bezoekers krijgen persoonlijk bericht

Twee broers proberen na de dood van hun moeder nader tot elkaar te komen, ondanks de grote afstand tussen hun twee. De jongste broer staat midden in het leven, de oudste trekt zich liever zoveel mogelijk terug. Hij woont alleen in het huis van hun overleden moeder, tussen haar spullen. Op een dag staat zijn broer met zijn nieuwe vrouw in de deuropening. Haar naam is Desiree. De vurig gewenste.

Een stuk over twee broers en een vrouw.
 
Een man woont alleen in het huis van zijn overleden moeder, tussen al haar oude spullen. Hij is in de rouw en heeft besloten niet langer deel te nemen aan de maatschappij. Zijn geslaagde jongere broer zoekt hem met vervelende regelmaat op. Ondanks de afstand tussen hun tweeën proberen de mannen nader tot elkaar te komen. Ze praten wel maar zeggen weinig. Op een dag staat de geslaagde jongste broer met zijn nieuwe vrouw in de deuropening. Haar naam is Desiree. De vurig gewenste.
 
Magne van den Berg is een van de vaste makers bij Rudolphi Producties. Na vier succesvolle voorstellingen, De lange nasleep van een korte mededeling, Mijn slappe komedie…, Met mijn vader in bed, Liefdesverklaring (voor altijd) is Desiree een nieuwe samenwerking van René van ’t Hof en Magne van den Berg. Beiden hebben een achtergrond in de mime, kunnen goed overweg met het minimale, en hebben een voorkeur voor het komisch-tragische.


Magne van den Berg (Enschede, 1967) studeerde in 1994 af aan de Mime Opleiding AHK in Amsterdam. Tot 1999 schreef en speelde ze haar eigen voorstellingen. Vanaf 2006 is ze zich volledig gaan richten op het schrijven. In 2008 won ze de laatste H.G. Van der Viesprijs voor De lange nasleep van een korte mededeling, de tekst werd vertaald naar het Duits en het Engels en in zowel Duitsland en Schotland opgevoerd. De toneeltekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) werd in 2014 geselecteerd voor het Neue Stücke Festival Wiesbaden en genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014. In 2016 won ze de Taalunie Toneelschrijfprijs met Ik speel geen Medea. Naast het schrijven van toneel maakt ze voorstellingen i.s.m. theatermaker Nicole Beutler (1:Songs, PIECE, Liefdesverklaring, Role Model, Liefdesverklaring (voor altijd)), en jeugdtheater i.s.m. Timothy de Gilde (Gender, Ka-Blamm, Game Over, God?).

tekst: Magne van den Berg
spel: René van ’t Hof, Bram Coopmans, Nimuë Walraven
regie: Paul Knieriem
dramaturgie: Janine Brogt
vormgeving: Julian Maiwald
kostuums: Bernadette Corstens
foto: Caroline Bijl

Het verleden is een kamer waar je nooit uit komt

Website: rudolphiproducties.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail