Dans

Samir Calixto

W

vrijdag

22

maart
2019

20:30

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

20:00 uur | dansvoorafje

vrijdag

22

maart
2019

20:30Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

20:00 uur | dansvoorafje

Na het indrukwekkende ‘M’ begeeft choreograaf Samir Calixto zich opnieuw op het kruispunt van dans en de filosofie van Nietzsche. ‘W’, het spiegelbeeld van ‘M’, is een stuk waarin vijf danseressen de kracht, woede en wellust voelbaar maken die zo nadrukkelijk aanwezig zijn in de mythen en archetypen rond vrouwen. Leunend op een moderne bewerking van Wagners liefdesdrama ‘Tristan und Isolde’.

Wat Mahler was voor ‘M’ is Wagner voor ‘W’. Op een moderne bewerking van diens liefdesdrama ‘Tristan und Isolde’ toont Calixto onze obsessieve zoektocht naar de waarheid, nu vanuit het vrouwelijk perspectief. Door Calixto’s meedogenloze lichamelijkheid worden bij de danseressen de lagen afgepeld en komen hun kwetsbaarheden en barbaarsheid naar boven. De vrouwen ondergaan een intens ritueel van overgave, wellust en opoffering, totdat de puurheid van het bestaan wordt bereikt.

Calixto maakte eerder indrukwekkende bewerkingen van onder andere ‘Winterreise’ (Schubert), ‘4 Seasons’ (Vivaldi) en ‘Summa’ (Pärt).


Concept en choreografie: Samir Calixto | lichtontwerp: Pavla Béranova

Intrigerende kruisbestuiving van dans en filosofie op een moderne bewerking van Wagner

Website: www.korzo.nl www.samircalixto.com