Dans

Scapino Ballet / Marcos Morau

Cathedral | An evening with Arvo Pärt

woensdag

13

november
2019

20:15 - 21:25 uur
Geen pauze

AEGON zaal

Prijs € 32,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

woensdag

13

november
2019

20:15 - 21:25 uur
Geen pauzeAEGON zaal

Prijs € 32,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

19:45 uur | dansvoorafje

Met de spirituele livemuziek van Arvo Pärt als hartslag roept ‘Cathedral’ gevoelens op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal.

Marcos Morau, een rijzende ster in de Europese theaterwereld, plaatst de dansers in een al net zo imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp.


Marcos Morau, een rijzende ster in de Europese theaterwereld, maakt met Cathedral een nieuwe grote productie voor Scapino Ballet Rotterdam, geïnspireerd op de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt. De muziek wordt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, wat bijdraagt aan het theatrale en intense karakter van deze voorstelling.

Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste voorstelling in Nederland, Pablo, trok volle zalen.

Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, roept Cathedral gevoelens op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal. Morau plaatst de dansers in een al net zo imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van een bijzondere dansvoorstelling.


Choreografie: Marcos Morau Muziek: Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam

Fotograaf: Stef Nagel

Met livemuziek van Arvo Pärt, uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam

Website: scapinoballet.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail