Scapino Ballet Rotterdam & Michiel Borstlap

AEGON zaal

19:45 uur | dansvoorafje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Na een succesvolle tour, lovende reacties én een Zwaan-nominatie is ‘Pas de Deux’ terug. In de choreografie van Ed Wubbe is de livepianomuziek van Michiel Borstlap de motor achter de dans. In dit elegante dansconcert komen twee werelden samen. De harmonische muziek van Michiel Borstlap is kristalhelder, de dans van Wubbe is expressief en ontregelend. Het samenspel én de confrontatie tussen beiden levert een fascinerende voorstelling op.

Na een succesvolle tour, lovende reacties én een nominatie voor de Zwaan – de Nederlandse Oscar van de dans – voor danseres Jozefien Debaillie is ‘Pas de Deux’ terug in het theater. In de choreografie van Ed Wubbe is de live pianomuziek van Michiel Borstlap de motor voor de dans. ‘Pas de Deux’ is een dansconcert waarin twee werelden samenkomen. De muziek van Michiel Borstlap is kristalhelder en imposant door haar eenvoud en harmonie. De dans van Wubbe is expressief, ontregelend en dynamisch. Het samenspel én de confrontatie tussen beiden levert een fascinerende voorstelling op. Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere gepassioneerd en opwindend. Het warme pianospel van Borstlap krijgt een diepere betekenis door de dans, die verder geen verhaal nodig heeft. “Bijzonder aangenaam, lichtvoetig, sereen en contemplatief.” (de Volkskrant ****)

Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere gepassioneerd en opwindend

Website: www.scapinoballet.nl