Dans

Scapino Ballet Rotterdam

Holland en Le Chat Noir

AEGON zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 26,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Twee meesterwerken van de succesvolste Nederlandse choreograaf in één voorstelling. Met ‘Holland’ en ‘Le Chat Noir’ van Ed Wubbe imponeerde Scapino de afgelopen jaren. Beide stukken kregen lovende reacties vanwege het vernieuwende theatrale karakter, de grote dynamiek en de virtuoze uitvoering. In ‘Holland’ wordt teruggekeerd naar de Gouden Eeuw, terwijl in ‘Le Chat Noir’ een illuster Parijs theatercafé uit de Belle Époque opnieuw tot leven komt.

Twee meesterwerken van de succesvolste Nederlandse choreograaf in één voorstelling. Holland en Le Chat Noir van Ed Wubbe behoren tot de beste choreografieën die Scapino de afgelopen jaren heeft gebracht. Beide stukken kregen lovende reacties van pers en publiek vanwege het vernieuwende theatrale karakter, de grote dynamiek en de virtuoze uitvoering.

In Holland verbeeldt Wubbe zijn gevoelens en liefde voor zijn geboorteland en gaat hiervoor terug naar de gouden eeuw. Alleen al het toneelbeeld is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Ruysdael en dansers in 17e eeuwse pakken. Met prachtige choreografische vondsten vangen Wubbe en zijn dansers de oorsprong van de Hollandse identiteit, een mengeling van calvinisme en vrije VOC mentaliteit. Het Holland van Wubbe is een land van vrijheid en daarmee actueler dan ooit.

Het illustere Parijse theatercafé en cabaret Le Chat Noir was tijdens de Belle Époque in Parijs het epicentrum voor avant-garde artiesten uit het variété, cabaret en muziek.
Met clowneske solo’s, buitenissig uitgedoste dansers, onderhuidse tragiek en een vleugje Franse cancan komt het café opnieuw tot leven. Met een schitterende soundtrack, van bruisende operettemuziek tot chansons van Edith Piaf en Jacques Brel.

Website: www.scapinoballet.nl