Klassiek

Kerst met Leontyne Price

AEGON zaal

AEGON zaal

Leontyne Price is een van de grootste Amerikaanse sopranen van de tweede helft van de twintigste eeuw. Naast haar beeldschone zang was er nog iets speciaals aan deze zangeres: ze was donker. En dat was bijzonder in het Amerika van de jaren zestig. Ze ging naar de Salzburger Festspiele, nam een legendarische kerstplaat op met Herbert von Karajan. Ze was een fenomeen. Met beeld en geluid.

De Schatkamer van de klassieke muziek zit nog vol met onderwerpen die
nog niet aan bod zijn geweest. Spannende en verrassende onderwerpen.
Beeld- en geluidsfragmenten en Rudolf Nammensma maken deze
dinsdagmiddagen tot een belevenis.

Een middag met Kathleen Ferrier | di 1 nov
Kerst met Leontyne Price, Amerika’s eerste getinte diva | di 29 nov
dinsdag 10 januari 2017 – Een brief van pianiste Clara Schumann | di 10 jan
Het Keizerlijke hof van St. Petersburg | di 14 feb
Oorlog, vrede en muziek | di 7 mrt
Grammofoonplaten van chocolade | di 11 apr
Bachs sollicitatie in notenschrift | di 2 mei

Kerst met Leontyne Price, Amerika’s eerste getinte diva
Leontyne Price is een van de grootste Amerikaanse sopranen van de tweede helft van de twintigste eeuw. Naast haar beeldschone zang was er nog iets speciaals aan deze zangeres: ze was donker. En dat was bijzonder in het Amerika van de jaren zestig. Ze ging naar de Salzburger Festspiele, nam een legendarische kerstplaat op met Herbert von Karajan. Ze was een fenomeen. Met beeld en  geluid.

Door Rudolf Nammensma

Website: www.harmonie.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Cursus Schatkamer van de Klassieke Muziek