Literair

Schrijverscafé

met Abdelkader Benali

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 7,50
incl. pauzedrankje

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 7,50
incl. pauzedrankje

Vandaag is schrijver, publicist en presentator Abdelkader Benali te gast in het Schrijverskwartier. Voor zijn romandebuut Bruiloft aan zee werd hij in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2003 kreeg voor zijn tweede roman, De Langverwachte. Benali presenteerde tussen 2010 en 2012 enkele televisieprogramma’s over schrijven en schrijvers.

Dit seizoen kunt u terecht bij De Harmonie voor uw portie literatuur, poëzie en muziek. In een ongedwongen setting wordt u eerst onthaald op live muziek, verzorgd door studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Iedere keer is een bekende schrijver te gast, die niet alleen geïnterviewd wordt, maar ook voordraagt uit eigen werk.

Auteur Abdelkader Benali en harpiste Lavinia Meijer brengen literatuur en muziek samen in ‘Brief aan mijn dochter’, gebaseerd op Benali’s gelijknamige autobiografische roman. Hij schrijft zijn dochter een brief en probeert zo de wereld waarin zij geboren zal worden te duiden. Harpiste Lavinia Meijer vult hem muzikaal aan en vertelt haar eigen, bijzondere verhaal over adoptie en de zoektocht naar muzikale en menselijke erkenning.
In deze samenwerking komen verschillende werelden samen. Om hun ontroerende verhaal over afkomst en identiteit te vertellen, reizen de hoofdpersonen door tijd en ruimte, van Tanger in Marokko tot Seoul in Zuid-Korea. De reis omspant generaties en culturen. De worsteling om je te verzoenen met je afkomst levert uiteindelijk een spannende muzikale en literaire confrontatie op waarbij beide kunstenaars zichzelf volledig geven. Door hun fascinerende samenspel ontstaat er een nieuwe theatervorm die prikkelt en ontroert.


Tekst: Abdelkader Benali | compositie: Lavinia Meijer | regie: Espen Hjort | spel: Abdelkader Benali, Lavinia Meijer en Christiaan Saris

Schrijverscafé is een initiatief van De Harmonie en De Culturele Onderneming en wordt mede mogelijk gemaakt door boekhandel Van der Velde

Website: www.bostheaterproducties.nl