Literair

Schrijverscafé

met Annegreet van Bergen

zondag

24

maart

16:00

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 9,50
incl. pauzedrankje

Korting met dbiebpas

zondag

24

maart

16:00Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 9,50
incl. pauzedrankje

Korting met dbiebpas

Annegreet van Bergen (1954) is van opleiding econoom en van beroep journalist. Ze werkte o.a. voor de Volkskrant en Elsevier en schreef boeken over indringende thema’s als burn-out en euthanasie: De lessen van burn-out (2000)en Mijn moeder wilde dood (2010). Landelijke bekendheid kreeg ze als auteur van de bestseller Gouden jaren, een uniek tijdsdocument en feel good book op basis van economische cijfers.

In Het goede leven – Hoe Nederland in een halve eeuw steeds welvarender werd pakt Annegreet de draad van Gouden jaren weer op. Met nieuwe observaties en anekdotes borduurt ze voort op het thema van de grote naoorlogse groei die het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. De tijd is voorbij dat huismoeders hun boodschappen bij de kruidenier om de hoek deden, verloofde stellen jaren moesten sparen voor een uitzet, in de bioscoop rammelende collectebussen van Bio Vakantieoord werden doorgegeven en kinderen pas hun twaalfde verjaardag een eigen horloge kregen.

Het goede leven is een aanvulling op de verhalen uit Gouden jaren en behandelt nieuwe thema’s als vrouwenemancipatie, afkalvende zondagsrust en het verdwenen verschil tussen ziekenfonds en particulier. En: wie biedt er tegenwoordig zijn gasten nog een rokertje aan? Of: welk kind spaart er nog sigarenbandjes?


Het Schrijverscafé wordt georganiseerd i.s.m. de Culturele Onderneming

Website: www.annegreetvanbergen.nl