Klassiek

Prijs € 25,-

Grote Kerk

Prijs € 25,-

‘De Psalmen Davids’ is prachtige een verzameling koormuziek, zettingen van voornamelijk Luthers Duitse Psalmen door Heinrich Schütz. U wordt meegenomen naar een oude setting in eeuwenoude ruimte met zinken, trombones, en dulcianen. Fantastische bezettingen - met ook het oude Müller-orgel - en geweldig zangwerk. Dat mag u niet missen. H. Schütz: Psalmen Davids Luthers Bach Ensemble (kleinkoor) en solisten o.l.v. Tyman Jan Bronda Ensemble Copper & Zink, strijkers, dulcianen, pommers etc.

De Psalmen Davids is prachtige een verzameling koormuziek, zettingen voornamelijk van Luthers Duitse Psalmen door Heinrich Schütz. Zijn eerste boek verscheen in 1619 in Dresden en bevatte 26 composities. Het LBE zal een aantal van zijn bekendste Psalmen ten gehore brengen. In 1629 publiceerde Schütz zijn eerste boek van de Symphoniae Sacrae met teksten voornamelijk stammend uit het Oude Testament, de Psalmen en het Hooglied. In de daaropvolgende jaren verkreeg het werk een enorme populariteit zij het dat de Latijnse tekst veelvoudig door een Duitse versie vervangen werd. Zijn tweede en derde boek van de Symphoniae sacrae waren dan ook in het Duits.

U wordt meegenomen in oude setting in eeuwenoude ruimte met zinken, trombones, en dulcianen. Fantastische bezettingen - met ook het oude Müller-orgel - en geweldig zangwerk. Dat mag u niet missen.

Het Luthers Bach Ensemble werd in 2006 opgericht vanuit de wens meer Bachcantates ten gehore te brengen op basis van de authentieke uitvoeringspraktijk. Het LBE is het enige Oude Muziekensemble in Noord-Nederland met een orkest en twee koren, een kleinkoor en een projectkoor. In de afgelopen jaren wist het LBE een kern van buitengewoon goede instrumentalisten aan te trekken. Het LBE stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bijvoorbeeld door scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

H. Schütz: Sinfoniae Sacrae en Psalmen Davids

Luthers Bach Ensemble (kleinkoor) en solisten o.l.v. Tyman Jan Bronda | Ensemble Copper & Zink

Website: www.appassionata-leeuwarden.nl