Toneel

SKaGeN & Koninklijke Vlaamse Schouwburg

Onbezongen

vrijdag

11

oktober
2019

20:30 uur

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

vrijdag

11

oktober
2019

20:30 uurRabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

korting met dbiebpas

Het talent van politici is ook hun ondergang. Want het is telkens weer hun drive die hen te ver doet gaan, hun karaktersterkte die hen de voeling met de realiteit doet verliezen en hun aanpassingsvermogen dat hen het verwijt oplevert onbetrouwbaar en fake te zijn. Politici zijn eenzaam in een oversociale wereld vol medewerkers, meetings, media en ga zo maar door. Die eeuwige zoektocht naar authenticiteit, die op zich een contradictie is. Waarom stap je in de politiek?

Valentijn Dhaenens, die eerder DegrotemonD en DeKleineOorloG maakte, schaarde zich rond de tafel met politiek woordvoerder en speechschrijver Vincent Stuer, om een stuk te maken dat, zonder leedvermaak maar met mededogen, de op- en neergang van een westerse politicus schetst. 2 april 2015. Vincent Stuer schrijft een brief aan Valentijn Dhaenens waarin hij hem voorstelt om een theaterstuk te maken over de opkomst en de ondergang van een hedendaagse politicus. "Ik was ondersteboven
van DeGroteMond, en merkte in Valentijns voorstelling een fascinatie met macht — met name de macht van het woord — die ik deel. De paradoxen ervan: de charme van grote politici, die ons overtuigt hen macht te geven terwijl niets zo vaag en dus gevaarlijk is als charme.
De verschroeiende energie die je nodig hebt om het te maken in de politiek, en die gedoemd is om hen ook zelf op te branden. De eenzaamheid van politici in een over-sociale wereld, vol medewerkers en meetings en media en ga zo maar door. Die eeuwige zoektocht naar authenticiteit, die op zich een contradictie is.

Winnaar van het Fringe First Festival in Edinburgh

Website: toneelhuis.be kvs.be

 

Deel deze voorstelling:   E-mail