Toneel

Sophie

Tjitske Reidinga

Kies een datum / tijd:

AEGON zaal

Prijs € 37,50
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

14 november   2018

  20:15 uur
donderdag

15 november   2018

  20:15 uur
zaterdag

17 november   2018

  20:15 uur
zondag

18 november   2018

  15:00 uur
AEGON zaal

Prijs € 37,50
incl. garderobe en pauzedrankje

De 8-jarige Sophie groeit op en wordt een jonge vrouw, moeder en uiteindelijk oma. In twaalf scènes, die zich afspelen in de meisjeskamer in haar ouderlijk huis, trekt haar leven aan je voorbij: haar conflicten, de keuzes die ze maakt, haar geluk en haar verdriet. Tjitske Reidinga speelt de hoofdrol in dit succesvolle toneelschrijfdebuut uit 2015 van Roos Ouwehand over het bijzondere leven van een gewone vrouw.


Tjitske Reidinga speelt de hoofdrol in het succesvolle toneelschrijfdebuut uit 2015 van Roos Ouwehand over het bijzondere leven van een gewone vrouw. In ‘Sophie’ zien we een meisje van acht opgroeien tot jonge vrouw, tot moeder en uiteindelijk tot een oma van 87. In twaalf scènes, die zich afspelen in Sophie’s meisjeskamer in haar ouderlijk huis, trekt haar leven aan ons voorbij; haar conflicten, de eerste kras op haar ziel, de keuzes die ze maakt, haar geluk en haar verdriet. Een leven dat net zo gewoon en net zo bijzonder is als dat van onszelf en de mensen om ons heen. ‘Sophie’ is een fijnzinnig geschreven stuk vol humor en ontroering, waarin in alle eenvoud tastbaar wordt wat een mensenleven eigenlijk is. “Tjitske Reidinga is in haar rol van Sophie een genot om naar te kijken en te luisteren. ‘Sophie’ is herkenbaar, ontroerend en confronterend. Dit zou wel eens een nieuwe toneelklassieker kunnen worden.” (De Telegraaf ****)


Tekst: Roos Ouwehand | regie: Antoine Uitdehaag | spel: Tjitske Reidinga, Marisa van Eyle, Peter Bolhuis, Frederik Brom, Harpert Michielsen, Leendert de Ridder en Joshua Albano | decor: Tom Schenk | kostuums: Daphne de Winkel | licht: Marc Heinz | samenstelling muziek: Tjitske Reidinga en Antoine Uitdehaag

De Friese Tjitske Reidinga staat garant voor top-toneel

Website: www.theateralliantie.nl

De Telegraaf ****: “IJzersterk spel van de acteurs die goed raad weten met de zo natuurlijk klinkende dialogen die Roos Ouwehand schreef. Tjitske Reidinga is in haar rol van Sophie een genot om naar te kijken en te luisteren. ‘Sophie’ is herkenbaar, ontroerend en confronterend. Dit zou wel eens een nieuwe toneelklassieker kunnen worden.”

de Volkskrant ***: “Liefdevol geschreven en vertolkt. Niet eerder kwam het met Reidinga en Uitdehaag tot zo’n intieme voorstelling als nu. Reidinga kan uitstekend met het materiaal uit de voeten.”

Scènes ****: “Het idee is van een verrassende eenvoud. (…) De sterke uitvoering maakt het bijzonder.”