Muziek

Souldada

Mearkelân

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 20,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Afrikaans, Grieks, Papiamento en Fries: Souldada zorgt in diverse talen voor een zeer herkenbaar, bijna sprookjesachtig geluid. In 2015 maakte het Friese muziekgezelschap een tournee door Zuid-Afrika met op Afrikaanse teksten gebaseerde muziek. De rijke inspiratie die toen werd opgedaan, is te beluisteren in de melancholische voorstelling ‘Mearkelân’. Ook de exotische instrumenten ontbreken niet.

Het gebruik van exotische instrumenten en de diversiteit aan voertalen – Afrikaans, Fries, Grieks, Papiamento – zorgt voor het rijke en herkenbare geluid van Souldada. Je zou kunnen zeggen dat de groep muzikaal gezien opereert in een fantasiewereld die zich niet laat terugbrengen tot een bestaand genre, maar die wel een hoogst opvallend, bijna sprookjesachtig geluid oplevert. In 2015 maakte het Friese gezelschap een tournee door Zuid-Afrika, met muziek gebaseerd op Afrikaanse teksten. De inspiratie die toen werd opgedaan, kreeg zijn plek in ‘Mearkelân’. “Prachtig gezongen melodieën en melancholie in diverse talen.” (Leeuwarder Courant)

In het voorprogramma van dit afscheidsprogramma van Souldada spelen Ella de Jong en Herman Woltman een aantal stukken uit Stay for a while.


Gitaar en zang: Herman Woltman | zang: Femke Hoeksma | bas: Bart Soeters | cello: Carel van Leeuwen | drums: Willem Smid

Website: www.souldada.nl

Folkforum:
“Een van de meest aansprekende bands van Nederland.”