Muziektheater

Geen pauze

Rabobank zaal

SERIEPRIJS € 27,50

Gelukkig komt deze winter South African Road Trip De Harmonie verwarmen. Vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang én opzwepende dans. Gebracht door het bekende Khayelitsha Mambazo Choir, meerdere Xhosa-zangeressen en Zuid-Afrikaanse muzikanten.

Bijzonder zijn de persoonlijke verhalen van de castleden over hun leven in het township. Een leven dat zo anders is, maar dat ook veel overeenkomsten vertoont met dat van ons. ‘Good Hope’ is een pure en oprechte Zuid-Afrikaanse belevenis. Hartverwarmend!

Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet.

Bijzonder zijn de indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden. Zij vertellen openhartig over hun leven in de township, een leven dat zo anders is maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubuntu, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn.

Het publiek kan zich anderhalf uur lang onderdompelen in een pure en oprechte Zuid-Afrikaanse belevenis. Hartverwarmend!

Producent: Bos Theaterproducties Met: Veertien Zuid-Afrikaanse muzikanten, zangers en zangeressen waaronder het Khayelitsha United Mambazo Choir Regie: Albert Klein Kranenburg Muzikaal Supervisor: Jeroen Sleyfer Videobeelden: Stefan Hurter Videobewerking: Catharina Scholten Kostuumontwerp: Dorien de Jonge

Een swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: puur en oprecht

Website: southafricanroadtrip.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Serie Afrika Experience