Spinvis

Trein/Vuur/Dageraad

Rabobank zaal

Rabobank zaal

Spinvis voelt zich thuis in het theater. Na vijf jaar is er een nieuw album vol poëtische liedjes. In ‘Trein/Vuur/Dageraad’ speelt een vijfkoppig gezelschap nummers van dit album én bekende liedjes uit de muzikale schatkist van Spinvis. Maar dan wel met gloednieuwe arrangementen voor knisperende elektronica, trefzekere percussie en gloedvolle strijkers. Spinvis laat in zijn nieuwe voorstelling verhaal, beeld en muziek meesterlijk samensmelten.

Het theater is de ideale plek voor de liedjes van Spinvis. Daar kan hij zijn muzikale en tekstuele talenten in een voorstelling gieten waarin verhaal, beeld en muziek tot een onlosmakelijk geheel samensmelten. Dit jaar verschijnt zijn vijfde album, de opvolger van het buitengewoon goed ontvangen ‘Tot Ziens Justine Keller’.
In ‘Trein/Vuur/Dageraad’ speelt een bijzonder, vijfkoppig muzikaal gezelschap naast veel werk van deze nieuwe plaat ook bekende liedjes uit de Spinvis-schatkist. Maar dan wel voorzien van gloednieuwe arrangementen voor knisperende elektronica, trefzekere percussie en gloedvolle strijkers. “Briljant in eenvoud. (…) De poëtische liedjes passen als kleine audiodocumentaires perfect in het theater.” (NRC Handelsblad over het theaterconcert ‘Tot Ziens Justine Keller’ ****)

Briljant in eenvoud

Website: www.spinvis.nl

NRC Handelsblad over het theaterconcert ‘Tot Ziens Justine Keller’ ****:
“De voorstelling is briljant in eenvoud. (…) De poëtische liedjes van Spinvis passen als kleine audiodocumentaires perfect in het theater.”

Haarlems Dagblad over het theaterconcert ‘Tot Ziens Justine Keller’:
“De liedjes van Spinvis zijn steevast zowel speels als weemoedig. Juweeltjes, stillevens op de vierkante centimeter.”