Jeugd & Familie

Sprookjesfestival

Held op sokken

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 10,-
incl. garderobe

VANAF 5 JAAR

Drukkerij Van der Eems zaal 1 en 2

Prijs € 10,-
incl. garderobe

VANAF 5 JAAR

Ridder Roderick is anders dan zijn collega-ridders. Prinsessen uit torens bevrijden en draken verslaan? Ben je mal! Maar Roderick kan wél iets waarmee hij alle andere ridders aftroeft en de jonkvrouw voor zich wint. Een opzienbarende verteller heeft in zijn kostuum een wereld vol draken, prinsen, prinsessen en gehaktballen verstopt. Met behulp van beeld, tekst, muziek en poppen neemt hij het jonge publiek mee in de magie van het theater.

‘Held op sokken’ is een ontwapenend verhaal over een niet-zo-stoere ridder, gebaseerd op het gelijknamige boek waarmee schrijfster Bette Westera in 2014 de Zilveren Griffel won. Draken verslaan, prinsessen uit torens bevrijden, dat is voor ridder Roderick niet weggelegd. Maar laat hij nu nét iets kunnen waarmee hij alle andere ridders aftroeft en de jonkvrouw voor zich wint. Een verteller in een middeleeuwse jonkvrouwjurk – maar met stoppelbaard – heeft in zijn kostuum een wereld vol draken, prinsen, prinsessen en gehaktballen verstopt. Met behulp van beeld, tekst, muziek en poppen neemt hij het jonge publiek mee in de magie van theater.

Ontwapenend verhaal over een niet-zo-stoere ridder

Website: www.schippersenvangucht.com

Sprookjesworkshop | 13:00 uur | € 2,50
Speel nu zelf een prins of prinses in je lievelingssprookje!

In kleine groepjes maak je nu je eigen sprookjes scène, waarbij je de keuze krijgt uit verschillende sprookjes. Door middel van drie foto’s van een sprookje vul je je eigen scène in. Natuurlijk met behulp en tips van de studenten. Na deze workshop zet je zo je eigen voorstelling op het podium!

 

Klik hier voor de Sprookjesfestival Kleurplaat Actie!
Maak kans op CD's en DVD's van Hans & Grietje of Doornroosje De Musical!