Klassiek

Marion Strijk, Sytse Buwalda en het Apollo Ensemble

Grote Kerk

Grote Kerk

In 1723 componeerde Alessandro Scarlatti (1660-1725), in opdracht van de Napolitaanse “Cavalieri della Virgine dei Dolori”, zijn intieme Stabat Mater. Twintig jaar later kreeg Giovanni Battista Pergolesi (1710–1736) de opdracht om Scarlatti’s Stabat Mater, dat tot dan toe elke Goede Vrijdag was opgevoerd, te vervangen. Het resultaat, één van de mooiste religieuze composities ooit! Nu kunt u deze monumentale werken in één concert beluisteren. Uitgevoerd door sopraan Marion Strijk, countertenor Sytse Buwalda en het Apollo Ensemble.

Website: http://www.stabatmater.nl/