Muziek

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam

Door De Nacht Klinkt Een Lied

Kleine zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Jetty Paerl (de stem van Radio Oranje), Conny Stuart en Jetty Cantor kwamen al zingend de Tweede Wereldoorlog door. Entertainment bleek voor deze dames van levensbelang te zijn. In ‘Door De Nacht Klinkt Een Lied’ wordt hun opmerkelijke verhaal verteld. Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam spelen Paerl, Stuart en Cantor. Ed Boekee begeleid hen prachtig op piano.

In ‘Door De Nacht Klinkt Een Lied’ wordt het verhaal verteld van Jetty Paerl, Conny Stuart en Jetty Cantor: drie vrouwen die al zingend de Tweede Wereldoorlog doorkwamen en voor wie entertainment van levensbelang bleek te zijn.
De joodse Paerl vluchtte naar Londen en werd daar de stem van Radio Oranje, terwijl Stuart zich als beginnend chansonnière aanmeldde bij de Kultuurkamer. Cantor ondertussen was een joodse violiste en zangeres, die zong in het cabaret van Kamp Westerbork.
Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam brengen al zingend hun bewogen verhalen tot leven, door Ed Boekee begeleid op piano.


Zang: Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam | piano: Ed Boekee