Cabaret

Steef de Jong

SISI BOY

woensdag

11

maart
2020

20:30 uur

Accent zaal

Prijs € 21,-
incl. garderobe en pauzedrankje

woensdag

11

maart
2020

20:30 uurAccent zaal

Prijs € 21,-
incl. garderobe en pauzedrankje

In ‘SISI BOY’ deelt Steef de Jong het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan u in eerste instantie zou denken.

Steef heeft een fascinatie voor de operette, het miskende stiefkind van de opera. Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt hij dit genre tot leven. De afgelopen jaren maakte hij onder andere ‘De Modern Art Revue’ en ‘Orfeo’, een drama van karton.

In zijn vorige eenmansoperettes Ludwig, Straussvogel en Groots En Meeslepend Wil Ik Leven speelde ze een bescheiden rol. Het werd tijd voor een hoofdrol. In SISI BOY deelt Steef de Jong daarom het podium met zijn grote inspiratiebron keizerin Elisabeth (1837-1898), beter bekend als Sisi. Ondanks hun grote verschillen blijken ze meer gemeen te hebben dan je in eerste instantie zou denken.

Op Theaterfestival De Parade was SISI BOY een enorme hit. Trouw en de Volkskrant gaven vier sterren. Zo ook Theaterkrant: ‘De ingrediënten zijn ‘classic Steef’ – karton, operette en een uiterst aimabele podiumprésence – maar het resultaat is een verrassende voorstelling waarin De Jong een ode brengt aan het anders-zijn’. Nu gaat Steef de theaters in met een avondvullend programma.


Spel: Steef de Jong regie: Ina Veen techniek: René Rood vormgeving: Steef de Jong, Nina Vreeken foto: Tim Stet Met dank aan onze filantropen

Als vanouds laveert hij tussen opera en cabaret

Website: steefdejong.nl

Theaterkrant.nl****: ‘De kartonnen creaties zijn ook in Sisi Boy een feest voor het oog en een bron van verrassingen.’

de Volkskrant****: ‘een authentieke mix van droombeeld en realiteit, begeleid door bitterzoete klanken.’

TROUW****: ‘verrassend, ingenieus’
Het Parool: 'een ontroerende voorstelling’

 

Deel deze voorstelling:   E-mail