Jeugd & Familie

Swarte Kunst

Potters Beesten

Kleine zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

VANAF 8 JAAR

Kleine zaal

Prijs € 21,25
incl. garderobe en pauzedrankje

VANAF 8 JAAR

‘Potters Beesten’ was dé theaterhit van 1991. Swarte Kunst brengt een kwarteeuw later deze eerste speelgoedvoorstelling ooit opnieuw in het theater. Daarin komen vijf verhalen van kinderboekenschrijfster Beatrix Potter tot leven. De oorspronkelijke spelers – toen jonge honden, nu oude rotten – halen met poppen, verkleedpartijen, tekenfilmacteren, kartonnen decors, namaaksneeuw en muziek wederom alles uit de kast om de verbeelding te prikkelen.


Swarte Kunst haalt het hilarische ‘Potters Beesten’ uit de mottenballen, de eerste speelgoedvoorstelling ooit en dé theaterhit van 1991. Vijf verhalen van Beatrix Potter komen in deze heruitvoering opnieuw tot leven met de oorspronkelijke spelers, toen jonge honden, nu oude rotten: Rieks Swarte, Ferdi Janssen, Rogier in 't Hout en Hans Thissen. Met poppen, verkleedpartijen, tekenfilm-acteren, kartonnen decors, namaaksneeuw en muziek halen ze alles uit de kast om de verbeelding te prikkelen. De boekjes van Potter mogen dan zacht, zoet en kwetsbaar zijn, de vier spelers gaan op het toneel keihard de concurrentie met elkaar aan om de verhalen tot leven te wekken. “Humor, bloeddorst en gekkigheid.” (NRC Handelsblad in 1991)


Tekst: Beatrix Potter | van en met: Rieks Swarte, Ferdi Janssen, Rogier in 't Hout en Hans Thissen

“Humor, bloeddorst en gekkigheid”

Website: www.rieksswarte.nl

NRC Handelsblad in 1991:
“Humor en bloeddorst. (…) Het is oorlog in ‘Potters Beesten’, maar die oorlog wordt op het toneel met zo veel rake humor en gekkigheid uitgevochten dat je dat bijna zou vergeten.”