Muziek

Syb van der Ploeg & Gé Reinders

De Noord-Zuidlijn

Rabobank zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 22,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Het klikt tussen Syb van der Ploeg en Gé Reinders. De Friese voorman van De Kast en de Limburgse zanger lieten dit tijdens hun eerste theaterprogramma duidelijk zien en horen. En dat smaakt naar meer. In ‘De Noord-Zuidlijn’ verbinden beide zangers hun geboorteregio’s opnieuw. Met nieuwe liedjes, herkenbare thema’s met soms een knipoog en meerstemmige zang brengen ze een inspirerende show, met de jonge pianovirtuoos Wiebe Kaspers op piano.

Vanaf de eerste keer dat Syb van der Ploeg en Gé Reinders met elkaar speelden, was er een klik. Het lag dus voor de hand dus dat het eerste theaterprogramma van de Friese voorman van De Kast en Limburgs meest geliefde zanger en componist, bekend van onder meer het ontroerend mooie ‘Bloasmuziek’, twee jaar geleden in de smaak zou vallen. Het beviel zelfs zo goed dat de mannen hun geboorteregio’s opnieuw verbinden in ‘De Noord-Zuidlijn’, een inspirerende show met nieuwe liedjes en meerstemmige zang. De thema's die bezongen worden zijn herkenbaar en worden vaak met een knipoog gebracht. Ook dit keer worden Syb en Gé bijgestaan door de jonge pianovirtuoos Wiebe Kaspers. “Van der Ploeg en Reinders vormen een natuurlijk duo.” (de Volkskrant)


Regie: Jessica Borst | piano: Wiebe Kaspers

Website: www.sybvanderploeg.nl

Leeuwarder Courant:
“De stemmen passen goed bij elkaar en dat zorgt, samen met een voortdurende variatie van muziekinstrumenten en muziekstijlen, voor de nodige magische momenten.”

de Volkskrant **** over de cd ‘‘t Verschil is oeral geliek’:
“Wat dit album vooral zo fraai maakt, is de West Coast-samenzang van de twee. Van der Ploeg en Reinders vormen een natuurlijk duo.”