Toneel

Terror

Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak e.a.

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Mag je bewust meer dan honderd mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt?


Een vliegtuig met 148 passagiers aan boord wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment een interland Nederland – Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Twee F16’s worden de lucht ingestuurd en wachten op een bevel. Dat bevel komt niet. Een van de straaljagerpiloten neemt het heft in eigen handen en schiet het passagierstoestel uit de lucht om zo 54.000 levens te sparen.

In dit spannende stuk ziet u de rechtszaak waarin deze piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Na de zitting brengt u uw stem uit. Is hij de held die een nationale ramp heeft voorkomen of een militair die zonder bevel vele burgerslachtoffers heeft gemaakt? U hoort alle feiten, maar bij het verlaten van de zaal moet u uw keuze gemaakt hebben: schuldig of onschuldig. Elke voorstelling kan de uitkomst verschillen.

Terror is over de hele wereld een ongekend succes en een van de meest spannende en spraakmakende producties van de afgelopen jaren. In Duitsland heeft het stuk zo’n impact gehad dat de voorstelling live is uitgezonden op televisie. In de Nederlandse versie is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie, Clairy Polak de rechter en u, de jury!

Elke voorstelling is er een na-programma over de invloed van de terreurdreiging op onze maatschappij, waarbij de vraag centraal staat hoever de overheid mag gaan in het beschermen van haar burgers en wat dit betekent voor onze privacy.


Bestel nu een Terror Horeca-special voor €12,50: 

Varkenskoontjes + dikke friet


Met Jeroen Spitzenberger, Johanna ter Steege, Clairy Polak, Bob Schwarze, Khaldoun Alexander Elmecky en Kristen Denkers
Regie: Peter de Baan
Oorspronkelijke tekst:  Ferdinand von Schirach
Vertaling: Chiara Tissen
Producent: Senf Theaterpartners i.s.m. Kik Productions

Piloot staat terecht! Redder van 54.000 mensen of moordenaar van 148 passagiers? Het lot ligt in uw handen.

Website: www.terror-devoorstelling.nl