Muziektheater

incl. garderobe

Rabobank zaal

incl. garderobe

Op een grijze ochtend in oktober 1917 executeert een Frans vuurpeloton Mata Hari. De in Leeuwarden geboren exotische danseres werd veroordeeld wegens dubbelspionage voor de Duitsers. Honderd jaar later worden de dossiers heropend. Was ze wellicht onschuldig? De eigenzinnige Friese artieste Tet Rozendal duikt met deze muzikale theatervoorstelling in het leven van de mysterieuze en verleidelijke Mata Hari. Wat bezielde haar?

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Mata Hari door de Fransen op een grijze ochtend in Vincennes door een vuurpeloton gedood werd. Op verdenking van dubbelspionage voor de Duitsers. 100 jaar na haar dood worden de dossiers heropend. Wellicht wordt dan eindelijk duidelijk of Grietje Zelle wèl of niet onschuldig ter dood veroordeeld is.

De net als Mata Hari uit Leeuwarden afkomstige eigenzinnige artieste Tet Rozendal gooit alles in de strijd om het publiek deelgenoot te maken van haar zoektocht: naar het leven van de mysterieuze en verleidelijke Mata Hari, en ook naar de Mata Hari in zichzelf.

100 jaar na haar executie krijgt de legendarische Mata Hari opnieuw een stem, in deze muzikale theatervoorstelling.

Een zoektocht met de intrige van een spionage schandaal, met een zucht Parijse ooh-la-la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië. Naar een antwoord op de vraag: wat bezielde Grietje Zelle uit Leeuwarden toch?

Beleef een zinderende middag
met Mata Hari. Deze verleiding hoeft u niet te weerstaan!

15 oktober - vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Mata Hari werd geëxecuteerd

Website: www.tetrozendal.com