The Analogues

AEGON zaal

Na afloop DJ in de foyer

Highlight

Na ‘Magical Mystery Tour’ en ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ waagt The Analogues zich opnieuw aan een integrale uitvoering van een legendarisch Beatlesalbum. 'The White Album’ (1968) is een eigenzinnig en zeer gevarieerd meesterwerk. Veel songs van dit album zijn klassiekers geworden, zoals ‘Revolution’ en ‘Blackbird’. The Analogues nemen strijkers, blazers en andere gastmusici mee voor dit muzikale, visuele en theatrale huzarenstukje!

Na ‘Magical Mystery Tour’ en ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ waagt The Analogues zich voor de derde maal aan de integrale uitvoering van een legendarisch Beatles-album. ‘The White Album’ uit 1968 heeft duidelijk een ander karakter dan zijn voorgangers. De muzikale diversiteit is ongekend, misschien omdat veel songs al tijdens de opnamen uitgroeiden tot privéprojecten van de afzonderlijke Beatles. Het van de eerste tot de laatste noot uitvoeren van dit eigenzinnige meesterwerk – van het geluid van een vliegtuig tot het sprookjesachtige, orkestrale ‘Good Night’ – vraagt om een bijzondere muzikale benadering. Naast de vijfkoppige band worden er dan ook flink wat hulptroepen – strijkers, blazers en andere gastmuzikanten – ingeroepen. Alles voor de perfecte Beatlessound tenslotte. Maar ook visueel en theatraal wordt dit derde huzarenstukje van The Analogues een hoogstandje.

Eigenzinnig meesterwerk van The Beatles van de eerste tot de laatste noot

Website: www.theanalogues.net

Het Parool **** over een eerdere show:
“Muzikaal een waar spektakelstuk. (…) Griezelig dicht bij het origineel.”

de Volkskrant **** over een eerdere show:
“Beangstigend goed.”