The Analogues

23 januari   2020

Uitverkocht

AEGON zaal

The Analogues zijn een fenomeen. Er is geen andere band die de legendarische muziek van The Beatles zo perfect live op het podium brengt. Volstrekt onovertroffen en uniek. Niet voor niets durven ze het aan om alle studioalbums van The Beatles integraal te vertolken. Na 'Magical Mystery Tour', 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album' staat nu ‘Abbey Road’ op het programma, het laatste volwaardige album van The Beatles.

The Analogues toerden afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen met integrale vertolkingen van de The Beatles-albums 'Magical Mystery Tour', 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band' en 'The White Album'. Voor dit seizoen staat ‘Abbey Road’ op het programma, het laatste volwaardige album van the Beatles.

The Analogues hebben zich tot doel gesteld alle ‘studio albums’ van The Beatles integraal te vertolken; de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze muziek is door The Beatles zélf dus nooit live gespeeld. Bovendien vergt het vertolken van deze ‘moderne klassieke muziek’ flink wat hulptroepen (strijkers, blazers) en een unieke verzameling bijzondere vintage-instrumenten (het ‘reizende Beatles-Museum’). Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details.

Website: theanalogues.net

De pers over de vorige shows van The Analogues:
‘Beangstigend goed’ – De Volkskrant ****

‘Muzikaal spektakelstuk’ – Het Parool ****

‘Een magische ervaring’ – Vrij Nederland

'A musical wonder from Holland’ – Eastern Daily Press (UK)

‘Analogues blijven verbluffen’ -- Het Parool

‘Het is een zegen dat zulke klassieke muziek zó goed kan worden gehoord’ -- Dagblad van het Noorden *****

‘Hier wordt niet alleen schitterende muziek gespeeld maar er wordt een stukje muziekgeschiedenis herschreven’ — Theaterparadijs *****

‘Waar voor je geld’ — Nederlandse Beatles-fanclub