Jazz

The Big Chris Barber Band

AEGON zaal

AEGON zaal

Chris Barber: muziekkenners weten hoe groot deze muzikant is. Hij is dé inspirator van The Rolling Stones, The Beatles, John Mayall en Bill Wyman en speelt regelmatig in de bands van Van Morrison en Mark Knopfler. Al zestig jaar viert hij successen. Met The Big Chris Barber Band maakt hij fantastische jazz voor jong en oud. Van Duke Ellington en Miles Davis tot zelfs blues en rock.

The Big Chris Barber Band is het handelsmerk voor fantastische jazz voor jong en oud.
Alle grote concertzalen van Europa engageren Chris Barber voor een concert met de Big Chris Barber Band. In thuisland Engeland maar ook al meer dan zestig jaren op het West Europese continent.
Niet voor niets, want hij is de grote inspirator achter de Rolling Stones, the Beatles, John Mayall en Bill Wyman. Van Morisson en Mark Knopfler vragen hem regelmatig in zijn band evenals in het verleden John Lewis en Dr John.
Chris startte op zeer jonge leeftijd met de jazz and blues in Engeland en USA. Hij stond aan de wieg van de skiffle muziek en wordt de initiator van de Engelse pop en rock genoemd.
Zijn krachtige directe trombone toon is duidelijk herkenbaar in zijn tienkoppige voortreffelijke band met zorgvuldig geselecteerde musici. Zo treden ze elk jaar meer dan honderd maal op.
Tijdens zijn concerten speelt Chris een breed repertoire variërend van Duke Ellington en Miles Davis tot alle bekende trad jazz titels. Een uitstapje naar blues of rock wordt daarbij niet geschuwd.
Een concert dat elke jazz liefhebber niet mag missen.

Geen enkele jazzliefhebber mag dit concert missen

Website: www.wigtinternational.com