The Dire Straits Experience (UK)

vrijdag

november

Rabobank zaal

Prijs € 35,-
incl. garderobe

Staconcert

vrijdag

november

Rabobank zaal

Prijs € 35,-
incl. garderobe

Staconcert

Former Dire Straits member Chris White and six world class musicians

De band doet met hun Europese tournee wederom Leeuwarden aan, in 2016 speelden ze voor 1800 man in een bomvol WTC Expo en nu zijn ze in november 2019 terug voor een exclusief concert in De Harmonie te Leeuwarden.

Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. De roep om songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. ‘The Dire Straits Experience’ geeft gehoor aan die roep. Dire Straits bandlid Chris White en zes wereldklasse muzikanten maken deel uit van de artiesten die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen. Sultans of swing, Money for nothing, Private investigations, the legend is alive!

De band wordt gevormd door Chris White, Terence Reis, Chris Whitten, Paul Geary, Danny Schogger, Tim Walters and Simon Carter, en weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog.

De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale records en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield. The Dire Straits Experience brengt de muziek opnieuw tot leven van een van de meest creatieve en unieke bands in de rockmuziek.

"Vanaf de eerste noot die zijn lippen verlaat, vanaf de eerste streel van zijn vingers over de gitaarsnaren, weet je dat hij het onmogelijke doet. Terence Reis brengt de Dire Straits helemaal terug." - Cultuurselect"Ondertussen was wel duidelijk dat dit een avond zou worden waarop er met de precisie van een Zwitsers uurwerk, met voelbaar speelplezier, intens en virtuoos gemusiceerd zou worden (...) The Dire Straits Experience staat als een huis." – Rootstime

Aanvang: 20:00 uur (Voorprogramma)