Wereldmuziek

THE KILKENNYS VS. SCRUM

In Neushoorn

Neushoorn

VVK KASSA € 19,-
VVK ONLINE € 21,-
DEUR € 22,50

Neushoorn

VVK KASSA € 19,-
VVK ONLINE € 21,-
DEUR € 22,50

In de voetsporen van The Dubliners, The Clancy Brothers en The Chieftains zetten we deze twee gezellige folkbands tegenover elkaar op het strijdtoneel. Tenminste, een versus met een knipoog, niet letterlijk natuurlijk. Wel is zeker dat The Kilkennys en Scrum er een heel dik feest van maken!

THE KILKENNYS
Hoe kan het ook anders; The Kilkennys komen uit de stad Kilkenny in Ierland, een stad beroemd om zijn bieren en eeuwenlange geschiedenis. Als één van de vaandeldragers van de moderne Ierse folkmuziek geven The Kilkennys klassieke folksongs en ballades zoals Whisky in the Jar, The Spanish Lady en Tel me Ma een nieuwe twist. Hun vrolijke opgetogen spel spreekt zowel de jongere generatie als de echte folkfanaten aan. De rappe  instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen iedere zaal gemakkelijk mee.

SCRUM
Toen de Nederlandse powerfolkband Scrum in 2008 een reis maakte naar Schotland,
werd de basis gelegd voor hun akoestische carrière. In datzelfde jaar speeldenze in het voorprogramma van The Dubliners en werden ze met open armen ontvangenop talloze festivals door heel Europa. Sinds de komst van de nieuwe zanger Léonin 2015, kreeg de band weer nieuwe energie en vernieuwde het zijn koers inuitstraling en geluid. Scrum staat hoe dan ook garant voor eerlijkheid,
enthousiasme en energie.


Zaal: Grote Zaal
Type: staconcert

Website: http://www.neushoorn.nl/nl/event/108503/the-kilkennys-vs-scrum

Het is tijd voor whisky in the jar! Ervaar het echte gevoel van Ierland met de folk van The Kilkennys en Scrum.