Toneel

The Mountaintop

Dennis Rudge en Joy Wielkens

vrijdag

14

december

20:30

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

vrijdag

14

december

20:30Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Memphis, Tennessee, 3 april 1968. Martin Luther King heeft net de speech van zijn leven gegeven. Hij trekt zich 's avonds terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het, binnen wacht een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting. Een dag later wordt hij vermoord. Deze fantasierijke Broadwayhit is in het vijftigste sterfjaar van M. L. King voor het eerst in Nederland te zien.

In haar fantasierijke vertelling ‘The Mountaintop’ voert de jonge zwarte schrijfster Katori Hall ons naar Memphis, Tennessee, op de avond van 3 april 1968. Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het, binnen wacht een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting, waarin King geconfronteerd wordt met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Een dag later wordt hij vermoord.
Dit bekroonde toneelstuk laat zien hoe we van gewone mensen heiligen maken, en hoe heiligen gewone mensen blijken te zijn: breekbaar, kwetsbaar en benaderbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen en hoe door zijn vroegtijdige dood het stokje noodgedwongen werd doorgegeven aan volgende generaties. Deze Broadway-hit is in het vijftigste sterfjaar van King voor het eerst in Nederland te zien.

Nagesprek
In samenwerking met Amnesty International wordt een nagesprek (van rond de 20 tot 30 minuten)  georganiseerd. Dit nagesprek wordt gegeven door een peer educator van Amnesty tezamen met de 2 acteurs van de
voorstelling. Het thema zal aansluiten op de voorstelling en zal een dialoog
omtrent mensenrechten beslaan. Reserveren is niet nodig.


Tekst: Katori Hall | regie: Teunkie van der Sluijs | spel: Dennis Rudge en Joy Wielkens

Website: www.senf.nl

 

Artikel Volkskrant - klik hier
inleiding

Artikel NRC - klik hier
inleiding

Artikel Telegraaf - klik hier
inleiding