Wereldmuziek

The Tannahill Weavers

Folk City

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Accent zaal

Prijs € 17,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Voor hun uitbundige optredens en uitstekende albums ontvingen The Tannahill Weavers tal van onderscheidingen. Roy Gullane, John Martin, Phil Smillie en Lorne MacDougall geven samen smoel aan een van de beste Schotse folkbands. 

Prachtige traditionele Keltische melodieën en moderne ritmes verweven zij met bagpipes, whistles, viool, cello, gitaar en andere instrumenten tot een uniek geluidstapijt.

De Tannahill weavers mogen oprecht de ambasadeurs van de traditionele schotse folkbands genoemd worden. Zij zijn één van Schotland’s bekendste folkbands, met een unieke combinatie van traditionele melodieën op fluit, doedelzak en fiddle met gedreven ritmes op gitaar en bouzouki, ondersteund door drie- of vierstemmige vocale harmonieën. Deze topmuzikanten weven een uniek geluidstapijt door de prachtige traditionele Keltische melodieën te vermengen met de kracht van moderne, opwindende ritmes terwijl de doordringende tonen van de Highland bagpipes daar nog eens als een draad van vroeger tijden doorheen lopen.

The Tannahill Weavers ontvingen door de jaren heen consequent onderscheidingen over de hele wereld voor hun uitbundige optredens en uitstekende opnames. Of het nu gaat om een a capella ballade uitgevoerd met schoonheid en precisie, of een ruige Gaelic battle tune, deze band is inventief en uniek in zijn soort met prachtige zang en akoestische/traditionele instrumenten.  Lorne MacDougall was lead piper in de succesvolle Disney/Pixar film Brave.

The Tannahill Weavers hebben het!

Website: www.tannahillweavers.com