Cabaret

Theater RAST

De Vlucht van een Granaatappel

Kleine zaal

Prijs € 20,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 20,25
incl. garderobe en pauzedrankje

Een Koerdische, een Joodse, een Syrische en een Hollandse acteur vertellen hun persoonlijke vluchtgeschiedenissen. Verhalen die ze vaak niet eerder vertelden. Theater RAST slaagt erin zware thematiek in een persoonlijk, humorvol relaas te verpakken. Oerol ging plat voor deze voorstelling. En nu is ‘De Vlucht van een Granaatappel’ te zien in het theater. Terecht beloonde de Theaterkrant dit tragikomische relaas met vijf sterren.

‘De Vlucht van een Granaatappel’ is het tragikomische relaas rond vier vrienden, twee vluchtelingen en één generatiekloof. Een Koerdische, een joodse, een Syrische en een Hollandse acteur maken hun publiek en elkaar deelgenoot van hun persoonlijke vluchtgeschiedenissen. Verhalen die ze vaak niet eerder vertelden. Hoe verhoud je je tot een ander als je leven volledig van dat van hem of haar verschilt? Kun je elkaar dan begrijpen? Heb je nog recht op verdriet als dat wat de ander heeft meegemaakt zoveel erger is? Zware thema’s, die Theater RAST in een persoonlijk en humorvol relaas verpakt. De groep had met het stuk veel succes op Oerol en geeft dat nu een vervolg met een theatertournee. De Theaterkrant gaf maar liefst vijf sterren: “Dankzij deze theatrale middelen en de persoonlijke aanpak weet Theater Rast de toch moeilijk bevatbare thema’s als vluchten, lijden en verwerken begrijpbaar te maken zonder deze te versimpelen.”


Concept: Celil Toksöz, Eran Ben-Michaël en George Tobal | regie: Xander Straat | spel en tekst: Celil Toksöz, Eran Ben-Michaël, George Tobal en Imke Smit

Website: www.rast.nl

Theaterkrant *****:
“Dankzij deze theatrale middelen en de persoonlijke aanpak weet Theater Rast de toch moeilijk bevatbare thema’s als vluchten, lijden en verwerken begrijpbaar te maken zonder deze te versimpelen. (…) In ‘De Vlucht van een Granaatappel’ zijn geen eenvoudige antwoorden terug te vinden, wel is er troost en hoop op een betere toekomst.”