Strangers on Stage

Theater Rotterdam: Wunderbaum

Daar gaan we weer (White Male Privilege)

Accent zaal

Accent zaal

In 'Daar gaan we weer' reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn.

English

A performance about the privileged position of white people relative to all other peoples of the world and the lack of awareness in white people. Wine Dierickx, Matijs Jansen and Maartje Remmers, all heterosexual white actors, asked fellow white Annelies Verbeke to write a non-ironic text about the privileges of being born white. Performed at several locations in a diverse society.

Wunderbaum is part of production company Theater Rotterdam, the new city theatre company in Rotterdam.

Wunderbaum leden Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers en vormgever Maarten van Otterdijk maken deze voorstelling in samenwerking met Annelies Verbeke, die de tekst schrijft.

Op dinsdagavond is een horecaspecial voor slechts €12,50 te reserveren: een vegetarische poke bowl.