Toneel

Theater Rotterdam

Heisenberg

woensdag

6

maart

20:15

AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

woensdag

6

maart

20:15AEGON zaal

Prijs € 29,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:15 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Midden op een overvol treinstation kust Georgie plotseling Alex in zijn hals. Voor de twee vreemden is die zoen het begin van een knetterend liefdesspel. De Brit Simon Stephens creëerde met ‘Heisenberg’ (een van de grondleggers van de kwantummechanica) een humoristisch en muzikaal universum. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Theatericonen Hans Croiset en Elsie de Brauw geven de Nederlandse bewerking glans.

Midden op een overvol treinstation ziet Georgie plotseling Alex en kust hem in zijn hals. Het indringende moment is voor de twee vreemden het begin van een knetterend, levensveranderend liefdesspel. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te dealen met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren.
De gerenommeerde Britse toneelauteur Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Het onzekerheidsprincipe van Heisenberg koesterend, experimenteert hij vrijuit met Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst. In de Nederlandse bewerking staan Hans Croiset en Elsie de Brauw samen op het toneel. De scherpzinnige vertaling van Ariane Schluter en de regie van Johan Simons voeden de chemische reactie tussen deze twee theatericonen.


Tekst: Simon Stephens | vertaling: Ariane Schluter | regie: Johan Simons | spel: Elsie de Brauw en Hans Croiset | decorontwerp: Marc Warning | kostuums: Elsie de Brauw i.s.m. kostuumatelier Theater Rotterdam

Theatericonen Hans Croiset en Elsie de Brauw geven de Nederlandse bewerking glans

Website: www.theaterrotterdam.nl