Toneel

Theater Utrecht i.s.m. Adelheid&Zina

Thuislozen

dinsdag

20

november

19:00

AEGON zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

dinsdag

20

november

19:00AEGON zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

"een fascinerend schouwspel, je gaat van die daklozen houden"- ★★★★ Trouw

Je bevindt je op een stadsplein tussen thuislozen en thuiszoekers. Vanuit de zaal, op het podium en backstage hoor je hun verhalen en leef je mee met de tragische liefde tussen de zwaar verslaafde Sanna en Micke. Lokale 'ervaringsdeskundigen' uit Leeuwarden spelen zichzelf in het stuk. Adelheid Roosen en Thibaud Delpeut dagen je met deze ontroerende, confronterende voorstelling uit om na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.

In deze voorstelling spelen twee 'lokale helden' mee: mensen uit de praktijk. Dit zijn Djolien Reusien van Fier Leeuwarden en Stephanie Verstraeten van gemeente Leeuwarden. 


De Zweedse schrijver Lars Norén schetst in ‘Thuislozen’ een wereld die we allemaal herkennen, maar waar velen liever niet bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe mensen zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt van, maar omkijkt? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet?
Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns stuk op een rommelig plein in een stad, bevolkt door ontheemden, thuislozen en thuiszoekers, een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Je hoort de verhalen van de personages en ziet hoe de tragische liefde tussen de zwaar verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’, een wethouder of hulpverleners uit Leeuwarden spelen zichzelf.
Dit meeslepende, ontroerende en confronterende theaterevenement beleef je in de zaal, op het podium en backstage en daagt je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.

Met dank aan Arriva, AEGON, Leger des Heils.

 


tekst: Lars Norén | vertaling: Karst Woudstra | regie en bewerking: Thibaud Delpeut i.s.m. Adelheid Roosen | spel: Claire Bender, George Groot, Ward Kerremans, Titus Muizelaar, Ilke Paddenburg, Adelheid Roosen, Krisjan Schellingerhout e.a. | dramaturgie: Joris van der Meer | scenografie: Roel van Berckelaer | muziek: Thibaud Delpeut

Foto's:Roel van Berckelaer 

Met 'ervaringsdeskundigen' uit Leeuwarden

Website: www.theaterutrecht.nl

Adelheid Roosen was bij RTL Late Nght! klik hier
Adelheid Roosen wandelt door de studio. Klik hier

"Ieder mens is een gevangene van het systeem" - ★★★★Telegraaf
"Thuislozen schrijnend echt" - ★★★★NRC
“Een fascinerend schouwspel, je gaat van die daklozen houden” – Trouw ★★★★☆
“De kracht van de regie van Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen is de combinatie van poëzie en ontluisterende rauwheid” –NRC ★★★★☆
“Thuislozen is een voorstelling die resoneert” – Telegraaf ★★★★☆
“Het is confronterend en schrijnend, maar op vele momenten ook ontroerend. Je krijgt stof om nog lang na te denken, over deze personages, over de echte thuislozen van wie je het verhaal hebt gehoord en over jezelf.” – Theaterkrant (keuze van de criticus)
“Het samenspel tussen toneel en praktijk zorgt voor confronterende, maar tevens ontroerende en zelfs hoopvolle verhalen.” 8Weekly ★★★★☆
“De voorstelling is rauw en intens, het schuurt en het ontroert en de personages gaan onder je huid en in je hart zitten” Theaterinspiratie

 

Recensie NRC
inleiding

Recensie Telegraaf
inleiding

Recensie Trouw
inleding