Toneel

Theater Utrecht i.s.m. Adelheid&Zina

Thuislozen

dinsdag

20

november

19:00

AEGON zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

dinsdag

20

november

19:00AEGON zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Korting met dbiebpas

Je bevindt je op een stadsplein tussen thuislozen en thuiszoekers. Vanuit de zaal, op het podium en backstage hoor je hun verhalen en leef je mee met de tragische liefde tussen de zwaar verslaafde Sanna en Micke. Lokale 'ervaringsdeskundigen' uit Leeuwarden spelen zichzelf in het stuk. Adelheid Roosen en Thibaud Delpeut dagen je met deze ontroerende, confronterende voorstelling uit om na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.

De Zweedse schrijver Lars Norén schetst in ‘Thuislozen’ een wereld die we allemaal herkennen, maar waar velen liever niet bij stilstaan. Het is ongemakkelijk om te zien hoe mensen zichzelf verliezen. Dus lopen we door. Maar wat gebeurt er als je niet wegkijkt van, maar omkijkt? Hen echt ziet en hoort? Misschien zelfs iets doet?
Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen je met hun bewerking van Noréns stuk op een rommelig plein in een stad, bevolkt door ontheemden, thuislozen en thuiszoekers, een op drift geraakte dichteres en een opgebrande directeur. Je hoort de verhalen van de personages en ziet hoe de tragische liefde tussen de zwaar verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’, een wethouder of hulpverleners uit Leeuwarden spelen zichzelf.
Dit meeslepende, ontroerende en confronterende theaterevenement beleef je in de zaal, op het podium en backstage en daagt je uit na te denken over hoe wij beter samen kunnen leven.


Tekst: Lars Norén | vertaling: Karst Woudstra | regie en bewerking: Thibaud Delpeut i.s.m. Adelheid Roosen | spel: Claire Bender, George Groot, Ward Kerremans, Titus Muizelaar, Ilke Paddenburg, Adelheid Roosen, Krisjan Schellingerhout e.a. | dramaturgie: Joris van der Meer | scenografie: Roel van Berckelaer | muziek: Thibaud Delpeut

Met 'ervaringsdeskundigen' uit Leeuwarden

Website: www.theaterutrecht.nl