Toneel

Theater Utrecht

Caligula

woensdag

13

februari
2019

20:30

Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

woensdag

13

februari
2019

20:30Rabobank zaal

Prijs € 25,-
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

Als zijn zus en geliefde is gestorven, ontsteekt een storm in het hoofd van de jonge keizer Caligula. Wordt hij steeds krankzinniger? Of is hij een angstaanjagend eerlijke heerser die zijn onderdanen onderwerpt aan een gruwelijk experiment? In deze grootse bewerking van de toneelklassieker van Albert Camus draait Caligula de camera’s om en richt hij deze op de mensen die hem aldoor bekijken.

Regisseur Thibaud Delpeut brengt zijn gelauwerde interpretatie van de legendarische toneelklassieker ‘Caligula’ van Albert Camus in een speciale grotezaalenscenering.
Als zijn zus en geliefde is gestorven, ontsteekt er een storm in het hoofd van de jonge, onervaren keizer Caligula, een schitterende rol van Vincent van der Valk. Hij wordt getergd door gevoelens van rouw en een vurig verlangen naar het leven. Zijn onderdanen onderwerpt hij aan een gruwelijk experiment: leven in het licht van de dood. Voor zijn volgelingen lijkt hij steeds krankzinniger. Maar is hij werkelijk waanzinnig, of staat hier een angstaanjagend eerlijk heerser? Die de hielenlikkers en politieke tegenvoeters tart en uitdaagt? In deze enscenering draait Caligula de camera’s om en richt ze op de mensen die hem aldoor bekijken. Als een chirurg, gewapend met videocamera’s, begint hij aan zijn ‘sectie op de ziel’. “Een fascinerende, ijzingwekkende voorstelling.” (de Volkskrant ****)


Tekst: Albert Camus | regie, bewerking en muziek: Thibaud Delpeut | spel: Bram Gerrits, Ward Kerremans, Martijn Nieuwerf, Sylvia Poorta en Vincent van der Valk | dramaturgie: Joris van der Meer | scenografie: Roel van Berckelaer | kostuumontwerp: Wojciech Dziedzic

Regie van Thibaud Delpeut

Website: www.theaterutrecht.nl