Toneel

Theatergroep Suburbia

NEELIE!

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Neelie Kroes is de vrouw die door alle glazen plafonds brak. Uiteindelijk werd deze Nederlandse icoon een van de machtigste vrouwen van Europa. Hoe is het haar gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? En hoe combineerde zij werk en privé? Theatergroep Suburbia laat de vrouw achter de ijzeren dame van Europa zien. Een razendactueel drama met topactrice Carine Crutzen in de titelrol.

Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds brak. Een kleurrijke politica, echtgenote én moeder, die ondanks politieke verwikkelingen en persoonlijke drama’s uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa wordt. Hoe is het Neelie gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Hoe combineerde zij werk en privé? En is ze een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?
Theatergroep Suburbia laat de vrouw achter de ijzeren dame van Europa zien. Met Carine Crutzen in de titelrol krijgt u een razend actueel drama met Shakespeariaanse inslag voorgeschoteld over de zucht naar macht en over vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren andere politieke coryfeeën de revue, zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn. ‘Neelie!’ is van de hand van schrijver Léon van der Sanden en regisseur Julia Bless, die eerder gezamenlijk Suburbia’s ‘Madame Bovary’ maakten.


Tekst: Léon van der Sanden | regie: Julia Bless | spel: Carine Crutzen, Dic van Duin, Thomas de Bres, Lykele Muus, David Eisendoorn, Felix Meyer en Emmanuel Ohene Boafo

Razend actueel drama over de vrouw achter de ijzeren dame van Europa

Website: www.theatergroepsuburbia.nl

“Nou, ik kan u vertellen: tranen hebben geen invloed op mij. In ieder geval niet op het werk.” Neelie Kroes

Algemeen Dagblad ★★★★: “Neelie blijft mooi mysterie”

 

HDC Media
Fenomenale Crutzen in portret Neelie