Toneel

Theatergroep Suburbia

Winterbloemen

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Vier vriendinnen zijn op weg naar een luxe wellnessoord in de Ardennen. In een sneeuwstorm botsen hun auto's op elkaar. Terwijl ze wachten op hulp, beleven ze een gedenkwaardige en bewogen nacht waarin zo goed als niets van het leven onbesproken blijft. Een indringende nieuwe voorstelling van Theatergroep Suburbia over vriendschap, levensdrift en eindigheid.

Theatergroep Suburbia maakt ontroerende, tragische, hilarische en toegankelijke voorstellingen over het menselijk tekort. ‘Winterbloemen’ is een indringende nieuwe voorstelling over vriendschap, levensdrift en eindigheid van de hand van Peer Wittenbols en geregisseerd door Rob Ligthert. Samen hebben zij een rijkgeschakeerd oeuvre opgebouwd, met recente successtukken als ‘Liefdeslied’ en ‘Honingjagers’.
In ‘Winterbloemen’ zijn vier vriendinnen op weg naar een luxe wellness-oord in de Ardennen. Ze gaan een feestelijke punt zetten achter een emotionele periode van een van hen. Ze raken verzeild in een sneeuwstorm, waarbij hun auto’s keihard op elkaar knallen. Wonder boven wonder blijven ze zelf ongedeerd en nu is het wachten op hulp. Het wordt een gedenkwaardige en bewogen nacht waarin zo goed als niets van het leven onbesproken blijft. “Wat, als dit hier, wij hier, alles hier niet langer meer waar is? Zou het niet kunnen dat de klap zo hard was, zo plotseling, dat we nog niet in de gaten hebben dat we er niet meer zijn?”


Tekst: Peer Wittenbols | regie: Rob Ligthert | spel: Susan Visser, Anneke Blok, Lotje van Lunteren en Astrid van Eck

Met Susan Visser, Anneke Blok, Lotje van Lunteren en Astrid van Eck

Website: www.theatergroepsuburbia.nl