Muziek

Theo Nijland

Desalniettemin

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Kleine zaal

Prijs € 19,50
incl. garderobe en pauzedrankje

Theo Nijland heeft weinig nodig om zijn publiek te betoveren: een vleugel en liedjes zijn voldoende. De tweevoudig winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs is erudiet, maar ook sexy, bloedserieus én grappig. Zijn luisterliedjes winden er geen doekjes om en laten mensen voelen dat zij niet alleen staan in alle dagelijkse ellende. Voor zijn prachtige teksten werd Nijland in 2015 de Groenman-taalprijs toegekend.

De afgelopen jaren bewees Theo Nijland dat hij in alle eenvoud, gezeten aan de vleugel, zijn publiek een avondlang met zijn liedjes weet te betoveren. In zijn nieuwe, gloedvolle repertoire zet hij ramen en deuren wijd open en tilt soms een putdeksel op om de stank vrijelijk naar buiten te laten stromen. Want zijn wij zelf immers niet vaak de aanstichters van het kwaad dat we vrezen?
De tweevoudig winnaar van de Annie M.G Schmidtprijs is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn luisterliedjes laten je voelen dat je niet alleen staat in alle dagelijkse ellende. Allemaal prachtig verwoord en onlangs ontving Nijland dan ook terecht de Groenman-taalprijs. “Nijland kent zijn weerga niet.” (Het Parool)

“Nijland kent zijn weerga niet”

Website: www.theonijland.nl

NRC Handelsblad **** over een eerdere voorstelling:
“Het vloeit allemaal wondermooi samen in een voorstelling die een navrant soort weemoed ademt.”

Het Parool ***** over een eerdere voorstelling:
“Nijland kent zijn weerga niet.”

De Stentor **** over een eerdere voorstelling:
“Subliem vakmanschap. Het genre kleinkunst wordt hier in alle betekenissen geëerd.”