Cabaret

Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid

AEGON zaal

Prijs € 19,75
incl. garderobe en pauzedrankje

AEGON zaal

Prijs € 19,75
incl. garderobe en pauzedrankje

Als je debuutvoorstelling jou de Neerlands Hoop oplevert, doe je iets héél erg goed. Vorig jaar regende het superlatieven voor Tim Fransen. In zijn tweede show bekijkt de grootste cabaretbelofte van dit moment in welke staat onze menselijke beschaving verkeert, wat er nog te redden is en waarom de antwoorden liggen bij mannen als Napoleon, Beethoven en Kant. Vlijmscherp, venijnig, sprankelend cabaret!


Vorig seizoen debuteerde cabaretier Tim Fransen met zijn filosofische en alom bejubelde programma ‘Het failliet van de moderne tijd’. Het regende superlatieven en Fransen kreeg ook nog eens de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. “De soepelheid van geest en de vlijmscherpe, venijnige humor van Fransen maakt dit tot een van de sprankelendste cabaretervaringen van de afgelopen jaren”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. In zijn tweede show bekijkt Fransen in welke staat onze menselijke beschaving verkeert, wat er nog te redden is en waarom de antwoorden liggen bij mannen als Napoleon, Beethoven en Kant.

De grootste cabaretbelofte van het moment

Website: www.timfransen.nl

Algemeen Dagblad (★★★★★)
“Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”

Volkskrant (★★★★)
“Tim Fransen heeft een fantastische opvolger gemaakt van zijn debuut: slim, muzikaal en zeer geestig.” (…) “Terwijl hij ons met originele grappen bijpraat over de levens van zijn hoofdpersonen, worden tegenstellingen uitgewerkt: talent versus gebrek, beschaving versus teloorgang, ratio versus natuurlijke neigingen of componist Beethoven versus componist John Ewbank.”